Bild: Serneke.
Publicerat 27 februari, 2020

Serneke bygger i Gällivare

Serneke bygger 52 lägenheter och 25 kedjehus i Gällivare, fördelade på två separata entreprenadkontrakt med LKAB. Det rör sig om ersättningsbostäder för den sista gruppen av hyresgäster som måste flytta från Malmberget till följd av gruvans utbredning.

Bostadsområdet är planerat tillsammans med arkitekten Nordmark & Nordmark och den totala ordersumman för de två kontrakten uppgår till runt 151 miljoner kronor.

[ Annons ]

– Det här är startskottet för vår etablering i Malmfälten, där vi ska vara en aktiv aktör i såväl samhällsomvandlingen som på övriga delar av marknaden. Det är också jättetrevligt att projektet görs tillsammans med LKAB. De är otroligt duktiga och lätta att jobba med, en riktigt bra kund, säger Lars-Ola Särkimukka, arbetschef på Serneke.

Bostäderna som byggs är ersättningsbostäder för den sista gruppen av LKAB Fastigheters hyresgäster som behöver flytta från Malmberget inom de närmaste två åren till följd av gruvans utbredning. Planerad byggstart för projekten är under andra kvartalet 2020. Projekten beräknas färdigställas etappvis från tredje kvartalet 2021 fram till andra kvartalet 2022.

– När området är helt uppbyggt kommer ett bostadsområde med varierad bebyggelse och en blandning av småhus, kedjehus, parhus och flerbostadshus ha skapats. Vi ser fram emot ett lyckat projekt och bra samarbete med Serneke, säger Frida Larsson, projektledare på LKAB.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]