Bild/illustration: Urban Couture Arkitekter.
Publicerat 17 februari, 2020

Serneke bygger i Brandbergen

Serneke blir totalentreprenör när Brandbergen Centrum, utanför Stockholm, ska byggas om . Totalt ska runt 400 bostäder byggas tillsammans med fastighetsbolaget Savana.

Förutom rivning av vissa befintliga byggnader omfattar entreprenadkontraktet även nybyggnation av runt 3 500 kvadratmeter kommersiella lokaler i Brandbergen centrum och dels av 400 nya lägenheter i direkt anslutning till centrumet. Bostäderna byggs i sex huskroppar varav den högsta når 61 meter över markplan.

[ Annons ]

– Det är ett mycket spännande projekt vi får vara del av när Brandbergen Centrum ska utvecklas. Vi ser fram emot att kunna bidra till att stadsdelen blir både vackrare, tryggare och ett lyft för alla som idag bor och kommer att bo där, säger Erik Carmestedt, arbetschef på Serneke.

Cirka 12 000 människor bor i Brandbergen, i Haninge kommun söder om Stockholm. Det pågår en rad olika stadsbyggnadsprojekt i området, som är en del i arbetet med att omvandla centrum.

– Vi är mycket glada över att nå en överenskommelse om ett samarbete med Serneke, ett entreprenadföretag som vi har haft ögonen på de senaste åren. Vårt gemensamma arbete för att få detta projekt till genomförande har varit lyckat och vi hoppas att detta blir starten på ett långvarigt samarbete oss emellan, säger Vesko Mijac, VD och grundare av Savana AB.

Arbetet med rivning av befintligt parkeringsdäck inleds i mars, och enligt planen ska projektet vara genomfört i början av 2023. Projektet är villkorat av beviljat bygglov.

Ordersumman om cirka 500 miljoner kronor inkluderas i orderingången när villkoret om bygglov är uppfyllt, vilket förväntas ske i första kvartalet 2020.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]