Bild: Studio Ekberg
Publicerat 8 november, 2019

Serneke bygger hyresrätter i Varberg

Serneke bygger 200 hyresrättslägenheter på Brunnsberg i Varbergs. Kontraktet är värt cirka 265 miljoner kronor och beställare är Varberg Bostad.

De 200 lägenheterna är fördelade på nio punkt- och lamellhus på tre till fem våningar och med lägenheter på 1–4 rum och kök.

[ Annons ]

– Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Varbergs Bostad och få genomföra ännu ett projekt i Varberg, säger Karl Wetterlund, arbetschef på Serneke Bygg.

Brunnsberg ligger en dryg kilometer från Varbergs centrum. Byggstart är planerad till augusti 2020 och bostäderna beräknas stå klara efter sommaren 2022.

– Brunnsberg är ett av våra mest populära bostadsområden och nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen genom att också kunna erbjuda moderna och tillgängliga lägenheter i ett klassiskt 50-talsområde. Samtidigt tar vi ett rejält grepp på i bostadsfrågan och hjälper till att lösa bostadssituationen i Varberg, säger Ulf Hofstedt, vd på Varbergs Bostad.

Ordersumman om 265 miljoner kronor inkluderas i orderingången fjärde kvartalet 2019.

– Det känns riktigt bra att få vara med och starta ännu ett stort hyresrättsprojekt i Varbergs Bostads regi, i en stad som vi vara med och utveckla långsiktigt, säger Ola Serneke, VD och koncernchef i Serneke Group.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]