Bild: Serneke
Publicerat 11 mars, 2019

Serneke bygger 125 lägenheter i Göteborg

Serneke bygger 125 lägenheter, lokaler och ett äldreboende vid Selma Lagerlöfs torg i Göteborg. Beställare är Framtiden Byggutveckling och ordersumman uppgår till cirka 315 miljoner kronor.

Byggnationen ingår i projektet Selma stad, som ska förnya området kring Selma Lagerlöfs Torg, i norra delen av Hisings Backa. Sammanlagt planeras cirka 1 000 bostäder, kontor, handel och service, idrottshall och nytt stadsdelshus med rum för kultur tillsammans med nya torgstråk och parkstråk i området.

[ Annons ]

För Sernekes del handlar det om 125 lägenheter, som samtliga förvaltas av Familjebostäder, lokaler samt ett äldreboende fördelat på tre kvarter och cirka 17 600 kvadratmeter bruttototalyta. Det man nu har skrivit avtal på är etapp 1 och, till ett värde av cirka 315 miljoner kronor. Etapp 3 ligger som option och är värd cirka 168 miljoner kronor.

– Vi är glada att ihop med Framtiden Byggutveckling få vara med och bidra till utvecklingen av Selma stad. Vi har tidigare haft flera lyckade samarbeten med allmännyttan i Göteborg och ser fram emot att fortsätta på samma spår, säger Daniel Åstenius, VD på Serneke Bygg.

På Framtiden, som ägs av Göteborgs stad, ser man fram emot att äntligen få fart på byggnationen av Selma Stad.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke bidra till den omvandling som pågår vid torget och längs med Litteraturgatan. Här tillför vi hyresrätter, verksamhetslokaler och ett äldreboende, som ligger nära både torg- och parkstråk som går igenom Selma stad, säger Marie Dellve, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

Byggstart är beräknad till årsskiftet 2019/2020. Etapp 1 och 2 beräknas vara färdiga under 2021 respektive 2022 och en eventuell etapp 3 under 2023.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]