Bild: Serneke
Publicerat 1 mars, 2018

Serneke bygger 107 lägenheter i Sorgenfri

Malmö får 107 nya bostadsrätter. Det är Serneke som tecknat avtal med HSB om att bygga 107 lägenheter i stadsdelen Sorgenfri. Ordern är värd runt 158 miljoner kronor

Det område i Sorgenfri som bebyggs har tidigare varit ett industriområde, men utvecklas just nu till ett nytt bostadsområde. De 107 lägenheterna är fördelade på två fastigheter, och även källare och garage ingår i byggnationen.

[ Annons ]

– Serneke har i över ett års tid samverkat med HSB och projekterat fram bygglovshandlingar som mynnat ut i detta intressanta projekt där vi som entreprenörer fått vara med och påverka i ett väldigt tidigt skede. Jag tror på denna typen av upphandlingar som gynnar samtliga inblandade parter, säger Rachad Azar, arbetschef för Serneke Bygg.

Byggstart är satt till våren 2018 och inflyttning är tänkt att ske i slutet av 2020.

– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete i projektet som leder till fler bostäder till HSB:s medlemmar och bosparare. Projektutvecklingen i Sorgenfri har skett under längre tid och vi är glada över att spaden inom kort kommer i marken, säger Pernilla Nevsten Regionchef HSB ProjektPartner region Syd.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]