Publicerat 7 januari, 2019

Serneke blir ny huvudsponsor för IFK Göteborg

Efter nio år på ryggen av IFK Göteborgs matchtröjor hamnar nu Serneke på bröstet i stället, sedan ett nytt femårigt avtal har tecknats.

Enligt Sernekes vd och koncernchef Ola Serneke är det nya avtalet en naturlig utveckling av bolagets engagemang i IFK Göteborg.

[ Annons ]

– När vi först gick in som sponsor för tio år sedan sa vi att vi skulle växa med IFK. När vi nu har växt som bolag så ska vi fortsätta att engagera oss i klubben än mer, därför är det en naturlig utveckling att hänga med även som största partner. Man går in i en sådan här satsning för att skapa något som attraherar unga att träna och som skapar en bättre folkhälsa. Vår sponsringsstrategi är att vi ska skapa bättre möjligheter för nästa generation. Föreningslivet betyder mycket för Sverige och det vill vi gärna vara med att skapa ännu bättre förutsättningar för, säger han i en kommentar.

Under Sernekes år som sponsor till IFK Göteborgs har man bland annat byggt Kamratgården och Prioritet Serneke Arena. Den sistnämnda är Nordens största multisportarena med fullstor fotbollsplan, där klubben tränar och bedriver både sin fotbollsakademi och skolverksamhet.

– Vi är oerhört nöjda med att Serneke väljer att visa att man tror på den vägen som klubben har stakat ut för framtiden genom att signera ett femårigt avtal som huvudpartner. säger Max Markusson, klubbdirektör i IFK Göteborg.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]