Publicerat 12 november, 2020

Selin går in som storägare i Next Step Group

Erik Selins fastighetsbolag Balder köper en tredjedel av Next Step Group genom en emission som kapitaliserar bolaget med 250 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Säljare är grundarna Jacob Torell och Joakim Garfvé.

Next Step Group driver tre av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt: Nya Hovås, Wendelstrand och GoCo Health Innovation City. Bolaget är också i färd med att bygga cirka 1 000 hållbara bostäder i trä vid Landvettersjön i Mölnlycke.

Anledningen att grundarna säljer av en del av bolaget till Balder är för att kunna fortsätta sin expansion. Valet föll på Selin efter att grundarna fört dialog med honom i flera år.

”Erik är en mycket inspirerande person som vi har stor respekt för. Vi trivs bra tillsammans och får genom Erik in en kapitalstark aktör med unik erfarenhet av att bygga fastighetsbolag. Det känns helt rätt nu när vi expanderar så fort”, säger Jacob Torell, som är vd för Next Step Group.

mynewsdesk.com/se/nextstep/pressreleases/erik-selin-gaar-in-som-storaegare-i-next-step-group-kapitaliserar-bolaget-med-kvarts-miljard-3050533

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]