Bild: Sehlhall Fastigheter
Publicerat 27 november, 2019

Sehlhall utvecklar vårdboende i Upplands Väsby

Sehlhall Fastigheter hyr ut till vård- och omsorgsföretaget Kavat Vård i Upplands Väsby. Avtalet är skrivet på 15 år och avser ett nytt vårdboende och en förskola.

Det nya vårdboendet utvecklas inom ramen för Sehlhalls miljöinitiativ klimatneutral socialinfrastruktur och byggs delvis i trä. Fastigheterna förses även med solpaneler och – om möjligt – med bergvärme.

[ Annons ]

– Kavat Vård lägger stort fokus på kvalitet och trygghet. Bolaget jobbar med nischade äldreboenden, vilket skapar en genuin lyhördhet för de boendens behov. Vi är glada över att få dem som hyresgäster, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter i ett uttalande.

Enligt Margareta Hamark (L) ordförande i omsorgsnämnden i Upplands Väsby, ökar antalet äldre i kommunen, vilket kräver fler platser på äldreboende.

– Att verksamheten kommer drivas i en klimatsmart byggnad med fokus på hållbarhet är positivt för de boende, för personalen och för kommunen. Vi välkomnar Sehlhall Fastigheter och Kavats samarbete, som bidrar till en positiv utveckling för kommunen, säger hon.

Elisabet Keussen, vd för Kavat Vård, kommenterar det nya vårdboendet:

– Kavat Vårds vision är att skapa äldreboenden som vi själva skulle vilja bo på. Samarbetet med Sehlhall i Upplands Väsby stärker vår ambition om att ge fler äldre möjlighet att välja.

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]