[ Annons ]

Dan Sehlberg, vd, Sehlhall Fastigheter och Marcus Lindblom, vd och koncernchef, Hemgården. Foto: Sehlhall Fastigheter.
Publicerat 3 februari, 2021

Sehlhall utvecklar seniorkvarter

Sehlhall Fastigheter köper fastigheten Öreslandet 2 i Arninge i Täby kommun av Hemgården., Planen är att den och grannfastigheten tillsammans ska bli ett unikt seniorkvarter.

Fastigheten Öreslandet 2 är belägen i Hägerneholm och ingår därmed i det nya stationsområdet Arninge-Ullna, som ska bli ett nav för kollektivtrafiken i nordöstra Stockholm. Sehlhall uppför sedan tidigare ett vårdboende och ett gruppboende på fastigheten Öreslandet 3. När man nu även köper Öreslandet 2 är tanken att utveckla ett kvarter för seniorer, med ytterligare ett vårdboende, trygghetsbostäder och dagverksamhet.

Det nya kvarteret är tänkt att bli en trygg och stimulerande miljö med sammanlänkade verksamheter som förstärker och ger synergier åt varandra, som ett vårdboende, trygghetsbostäder och dagverksamhet med gemensamhetsytor och aktiviteter som bryter social isolering. Man planerar även boendelösningar som uppmuntrar till flyttkedjor i närmiljön allteftersom omsorgsbehov förändras.

[ Annons ]

– Jag ser fram emot att ytterligare förstärka vårt engagemang i Täby, en expansiv och framsynt kommun med stort behov av social infrastruktur. Vårt koncept Seniorkvarter, med inspiration från framgångsrika projekt i Holland, skapar en rad fina kvaliteter. Det är också kul att vi gör ännu en affär med Hemgården, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef, Sehlhall Fastigheter.

Hemgården är Sehlhalls samarbetspartner i projektet. Totalt binds två kvarter om närmare 20 000 kvadratmeter ihop till en helhet. Omgivningen präglas av goda kommunikationer, sporthall och naturområde.

– Vi är glada över att samarbetet med Sehlhall fördjupas. Tillsammans kommer vi skapa Sveriges första kompletta livsstilsboende för seniorer med varierande behov. Det kommer bli ett unikt och säkerligen välkommet tillskott på bostadsmarknaden. Här finns alla förutsättningar, säger Marcus Lindblom, vd och koncernchef, Hemgården.

Projekten i Täby kommer att utvecklas och förvaltas inom kompetensområdet Sehlhall Vårdbostäder. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]