[ Annons ]

Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall. Foto: Sehlhall Fastigheter
Publicerat 17 februari, 2022

Sehlhall satsar på ett grönare Ystad

Med fokus på ekologisk och social hållbarhet startar Sehlhall ett byggprojekt i Trädgårdsstaden, mitt i centrala Ystad.

Sehlhall Fastigheter har förvärvat den byggklara fastigheten Mispeln 2 från Ystadbostäder. Fastigheten ligger centralt i Ystad, i det gamla plantskoleområdet Trädgårdsstaden, och lämpar sig väl för social infrastruktur, exempelvis trygghetsbostäder.

Här kommer en helt grön stadsdel med mellan 400 och 450 bostäder i varierande upplåtelseformer uppföras, omgiven av Dammhejdeparken och Abrahamsfältsparken. För att få bygglov i Trädgårdsstaden måste ett flertal gröna åtgärder uppfyllas.

[ Annons ]

– Våra högt ställda hållbarhetskrav rimmar väl med kommunens ambition för området. Vi ska bland annat anlägga p-platser genomsläppliga för dagvatten och vi kommer att inkludera ett orangeri, flera häckar och fasadgrönska. Dessutom blir det solpaneler och laddstolpar samt en rad innovativa lösningar för ekologisk och social hållbarhet, kommenterar Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall.

Fastigheten har en omfattande detaljplan som medger bostäder, vård, centrumverksamhet och skola. Byggrätten motsvarar 5 500 kvadratmeter, och projektet genomförs i samarbete med Ahnström & Pyk.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]