Visionsbild Barkarbystaden. Bild: Järfälla kommun/Tovatt Architect & Planners
Publicerat 17 augusti, 2018

SD i Järfälla vill stoppa bostadsbyggandet

Björn Lindgren, gruppledare och kommunstyrelseledamot för SD i Järfälla anser att nyproduktionen av bostäder i Barkarbystaden måste pausa. Han menar att de som flyttar in i bostäderna inte är självförsörjande och en belastning för ekonomin.

Järfälla har planer för 18 000 nya bostäder i Barkarby som ska stå klara år 2040. Det som en del av Stockholmsförhandlingen där Järfälla kommun har åtagit sig att bygga bostäder mot att staten drar en ny tunnelbanelinje till Barkarby.

[ Annons ]

Trots stor bostadsbrist i kommen ser inte Björn Lindgren nybyggnadsprojektet som nödvändigt och han anser att kommunen bör pausa det fortsatta byggandet. Hans skäl är att de som kan tänkas flytta in i lägenheterna inte är självförsörjande.

– Det innebär att skattebetalarna måste försörja dem som flyttar in, säger Björn Lindgren (SD) till SVT Nyheter. Vi skulle gärna bygga för våra svenska Järfällaungdomar, men det är inte det som produceras nu, tillägger han.

Clas Thunblad, (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla påpekar till SVT att ett stopp i byggandet skulle innebära en ekonomisk katastrof för Järfälla. Kommunen får nämligen in pengar när mark säljs till byggbolagen och om Järfälla inte bygger det antal bostäder som man kommit överens om med staten, så kommer staten inte att betala några pengar till tunnelbaneutbyggnaden.

– Det handlar om miljardbelopp vissa år – pengar som skulle behöva tas från äldreomsorg, skolor och förskolor, säger Claes Thunblad (S) till SVT.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]