Foto: Scheiwiller Svensson
Publicerat 11 februari, 2019

Scheiwiller Svensson tar sig an boskapshallarna

Arkitektbyrån Scheiwiller Svensson har fått i uppdrag att ansvara för detaljplanearbetet med boskapshallarna i Slakthusområdet utanför Stockholm. Tillsammans med Atrium Ljungberg ska de förvandla den över 100 år gamla byggnaden till ett centrum för kultur och mat.

Arbetet med att omvandla Slakthusområdet, strax söder om Stockholms innerstad, till ett modernt bostadsområde är i full fart. Visionen för över 100 år gamla boskapshallarna i områdets västra del är, enligt Atrium Ljungberg och Scheiwiller Svensson en plats för ” ung, urban kultur som i nyligen nedlagda Nobelberget. Men också klassisk kultur, som museer.”

[ Annons ]

– I boskapshallarna ska också finnas plats för restauranger, barer och saluhallar, säger Martin Lundin, arkitekt på Scheiwiller Svensson. I kombination med kontor och kanske kreativa skolor så finns potential till en spännande plats, ett nav i stadsdelen. I den största hallen kommer flera av aktörerna kunna dela på en gemensam publik miljö, fortsätter han.

Under de kommande åren ska Slakthusområdet utvecklas till en levande stadsdel, med inspiration från New Yorks Meatpacking District och Londons Kings Cross.

Boskapshallarna ingår i den första etappen, med samråd planerat till hösten 2019.

– Vi vill göra Slakthusområdet till hela Stockholms mötesplats för mat, kultur och upplevelser. Det är en historisk plats med fantastiska förutsättningar att bli en levande, hållbar och innovativ stadsdel, säger Jon Allesson, ansvarig för affärsutveckling inom stadsinnovation på Atrium Ljungberg.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]