Gatuns vd Ari Leinonen Foto: Gatun
Publicerat 20 augusti, 2019

Scheiwiller Svensson blir Gatun Arkitekter

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor byter namn till Gatun Arkitekter. – Det är på gatan som staden lever. Det är där människor möts. Och det är för människorna vi utformar våra projekt, säger Ari Leinonen, vd på Gatun Arkitekter.

Efter 25 år byter Scheiwiller Svensson namn till Gatun. Det kommer från en äldre stavning av ordet gatan, och ska enligt vd Ari Leinonen förtydliga vad företaget står för och gör.

[ Annons ]

– Vi är ett etablerat arkitektkontor som funnits i snart 25 år, och vi har haft samma attityd hela tiden – att arkitektur skapas med människan i centrum. Vi jobbar alltid i team, fortsätter Ari Leinonen. För varje projekt sätter vi ihop det bästa möjliga arbetslaget. Därför kändes det naturligt att byta till ett namn som bättre speglar vårt sätt att jobba, säger han i en kommentar

Jonas Bäckström, styrelseordförande i Gatun, menar att man vill manifestera att personalen är ett lag som jobbar tillsammans, med olika perspektiv – multikulturellt, ungt och gammalt.

– När människor möts så händer saker. Det leder till nya insikter och idéer, ny utveckling och tillväxt. Vi investerar mycket i nya sätt att utnyttja teknikens möjligheter och visualisera projekt. Att ta in fler dimensioner som handlar om smak, doft och ljud i arkitekturen. Allt i syfte att få till en nytänkande och human arkitektur, säger han.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]