[ Annons ]

Magnus Meyer, vd WSP Sverige, delar ut WSP:s Framtidsseminarium 2017 till civilingenjörsstudenterna Sofia Wiklund och Henrik Sjökvist. Foto: WSP.
Publicerat 14 december, 2017

Scenbyte på kontoret gav förstapris

Genom portabla väggar och smarta lösningar kan kontoret förvandlas till studentboende vid arbetsdagens slut – likt ett scenbyte på teatern. Studenterna bakom idén har nu tilldelats WSP:s framtidsstipendium.

WSP har sedan tre år tillbaka genomfört tävlingen 100H som riktar sig mot studenter på svenska högskolor och universitet. I år var tävlingsuppgiften att på 100 timmar ta fram en lösning som kan bidra till ungas möjligheter att hitta ett första eget boende.

[ Annons ]

Sofia Wiklund och Henrik Sjökvist, civilingenjörsstudenter på Uppsala universitet respektive KTH, har i år kammat hem förstapriset med sin idé att omvandla kontor till studentbostäder vid dagens slut.

– Jättekul att vi vann! Vi tror att vår idé ligger rätt i tiden, att den hakar på den existerande trenden med delningsekonomi, säger Sofia Wiklund.

Magnus Meyer, vd på WSP och en av juryns medlemmar, menar att tiden kan vara mogen för Sofias Wiklunds och Henrik Sjökvists idé.

– Fastighetsbranschen har alltid sökt efter möjligheter för att öka nyttjandegraden i lokaler. Idag är man mer öppen för att ta till sig nya lösningar så därför är idén att utnyttja kontorsytor dygnet runt intressant för företag. Timingen är rätt, säger Magnus Meyer.

Första pris i tävlingen är WSP:s Framtidsstipendium 2017 och en resa till London inklusive mat och boende. I resan ingår ett besök på WSP UK:s huvudkontor samt en exklusiv guidning bland aktuella WSP-projekt i London.

Juryns motivering:

”En kreativ idé som med stor framgång tar sin utgångspunkt i problemet med outnyttjade resurser och tomma ytor – och som visar stor potential att på ett billigt sätt öka nyttjandegraden av befintliga kontorslokaler i attraktiva områden. Dessutom mycket snyggt och pedagogiskt presenterat. Kombinationen av underutnyttjade resurser, delningsekonomi samt bostadsbrist gör förslaget till en vinnare.”

Här kan du läsa mer om det vinnande bidraget.

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]