The Hub Hotel i Stockholm är ett av två svenska hotell som snart kommer att driftas av Scandic. Foto: Scandic Hotels
Publicerat 18 januari, 2017

Scandic tar över driften av åtta hotell i Norden

Driften av åtta hotell i Norden tas snart över av Scandic Hotels. Sju av hotellen ägs av Pandox som nu tecknar intäktsbaserade hyreskontrakt för hotellen.

Scandic Hotels, Nordens ledande hotelloperatör, har tecknat ett avtal med fastighetsägarna Pandox och Eiendomsspar om att ta över driften av åtta hotell i Norge, Sverige och Danmark. Avtalet innebär ett utökat samarbete mellan parterna och en förstärkt position för Scandic Hotels på den nordiska marknaden.

[ Annons ]

Totalt omfattar affären 1708 rum varav 1136 i Norge, 357 i Stockholm och 215 i Köpenhamn. Sju av hotellen ägs av Pandox och ett av Eiendomsspar. Pandox står idag för driften av samtliga hotell. Parterna har kommit överens om långsiktiga rörliga intäktsbaserade hyreskontrakt för hotellen. Scandic Hotels och Eiendomsspar/ Rica Eiendom har även kommit överens om renovering samt förlängning av existerande hyresavtal för Scandic Holmenkollen Park Hotel i Oslo.

– Vi stärker nu vår position som den ledande hotelloperatören i Norden och fördjupar samtidigt vårt långsiktiga och framgångsrika partnerskap med Pandox. Jag ser med tillförsikt fram emot att driva och utveckla dessa hotell vidare och att profilera Grand Hotel i Oslo som ett signaturhotell ”by Scandic” säger Frank Fiskers, vd och koncernchef Scandic Hotels Group.

Best Western Plus Prince Philip och The Hub Hotel i Stockholm ingår från den svenska sidan I det nya Alla hotell har en stark position inom mötes-, affärs- eller semestersegmentet på sina respektive marknader. De kommer snarast möjligt att profileras om för att ingå under Scandics varumärkesprofil ”By Scandic”, som bland annat präglar hotellen Haymarket by Scandic och Grand Central by Scandic, som båda lanserades under 2016.

Samtliga hotell kommer att vara renoverade, och fastighetsägarna står för merparten av återstående investeringar fram till Scandics övertagande av driften.

Överlåtelsen av hotellen i Norge är villkorad av den norska konkurrensmyndighetens godkännande. Det är planerat att Scandic Hotels tar över driften i etapper under det andra kvartalet 2017.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]