[ Annons ]

Bild: Skanska
Publicerat 9 november, 2018

Scandic öppnar nytt i Kiruna

Skanska utvecklar och bygger ett nytt hotell i Kiruna. Scandic ska driva hotellet, medan LKAB köper fastigheten.

Det nya Scandic-hotellet blir det nya Kirunas största med sina 230 rum, restaurang och skybar. Projektet beräknas vara klart i slutet på 2021 och hotellet ersätter då det befintliga Scandic Ferrum.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada över att få vara delaktiga i att grunda och utveckla Kirunas nya centrum. Det nya hotellet kommer, precis som vårt nuvarande, att vara en mötesplats både för hitresta resenärer och lokala gäster. Vi kommer också kunna erbjuda något helt unikt med vår planerade skybar, det kommer verkligen att ge en hotellupplevelse utöver det vanliga, säger Peter Jangbratt, vd Scandic Hotels Sverige.

Hotellet byggs intill stadshuset vid torget och omfattar totalt 14 000 kvadratmeter, fördelat på 13 våningar. Byggkontraktet är värt cirka 400 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot att medverka i utvecklingen av det nya Kiruna. Hotellet ska bli ett landmärke i staden och vi är väldigt glada över att nu ha slutit avtal med en långsiktig ägare av fastigheten, säger Bernt Lundstedt, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]