Foto: Shutterstock
Publicerat 14 juni, 2018

Scandic installerar 200 laddstationer

Hotellkedjan Scandic installerar 200 laddstolpar på sina hotell Totalt ska 29 hotell utrustas, från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Projektet är ett samarbetet med med operatören Clever och arbetet har redan inletts på de första 19 hotellen. Fokus ligger just nu på väghotell, och under hösten ska totalt 29 hotell vara utrustade med laddstolpar för elbilar och laddhybrider.

[ Annons ]

– Det här är helt klart en förlängning av vårt hållbarhetsarbete, nu ger vi våra gäster möjligheten att resa till oss på ett miljövänligt sätt också. Dessutom är vi med och utökar det publika laddnätverket i Sverige, säger Peter Jangbratt, Sverigechef för Scandic.

Laddstolparna ingår i Clevers publika laddnätverk på runt 1 500 laddpunkter i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Stationerna har en effekt på 22 kW och all el produceras av förnybara energikällor som vind och vatten.

– Scandic blir den första hotellkedjan i Sverige som erbjuder elbilsladdning och vi är väldigt glada över att de har valt oss som laddoperatör. Tillgång till laddning när bilen står parkerad är en av de viktigaste förutsättningarna för omställningen till elbil och genom att bli en del av Clevers laddnätverk bidrar Scandic starkt till ett fossilfritt samhälle, säger Fredrik Nordin, Vd Clever Sverige.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]