Publicerat 11 september, 2020

SBB:s fastighetsutveckling visar på potentialen i aktien – Carlsquare

En hörnpelare i värdeskapandet hos fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, är fastighetsutveckling. Det skriver Carlsquare i en analys på fredagen där bolagets stora projekt i Nyköping kommenteras.

Den 9 september godkände Nyköpings kommun detaljplanen för Nöthagen, ett område som ligger norr om järnvägsstationen i centrala Nyköping. Ett tidigare industriområde ska omvandlas till 1 600 bostäder, handel, skola, vård- och omsorgsboende om totalt 160 000 kvadratmeter bruttoarea. Det motsvarar nio procent av SBB:s portfölj av byggrätter på drygt 1,8 miljoner kvadratmeter.

Carlsquare bedömer att fastighetsutveckling och renoveringar adderar närmare 50 procent till intjäningsförmågan på fastighetsförvaltningen. Intjäningsförmåga ökar från 1,31 kronor per stamaktier efter 15 procent schablonskatt enbart räknat på fastighetsförvaltningen till 2,12 kronor per stamaktie inklusive fastighetsförädlingen. Det innebär ett p/e-tal på 11,8, vilket visar på potentialen i aktien, framhåller analyshuset.

https://www.carlsquare.com/wp-content/uploads/SBB-Norden-Mrkt-BUZZ-11-Sept-2020.pdf

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]