[ Annons ]

Ilija Batljans Samhällsbyggnadsbolaget fortsätter expandera i Sverige. Här är han i Nyköping när Fastighetstidningen följde med under en investeringsresa. Foto: Johan Jeppsson.
Publicerat 26 september, 2016

SBB utvecklar 1 000 bostäder i Haninge

Samhällsbyggnadsbolaget och Haninge kommun har tecknat ett avtal om markreservation i Jordbro och Västerhaninge. Där räknar SBB med att kunna utveckla minst 1 000 nya bostäder.

På kommunstyrelsens möte i veckan fattas beslut att godkänna avtalet som innebär att SBB ges möjlighet att projektera och starta utredning kring områdets fortsatta utveckling.

[ Annons ]

– Haninge blir bättre när vi bygger och vår vision är att Jordbro och Västerhaninge ska fortsätta att utvecklas till attraktiva, moderna och levande stadsdelar fyllda av aktivitet. Nu fortsätter vi att utveckla Haninge tillsammans med näringslivet och tecknar markreservation i dessa två strategiskt viktiga områden, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun, i ett pressmeddelande.

Haninge kommun ligger söder om Stockholm och har en kraftig befolkningstillväxt med en ung befolkning. Närheten till Stockholm och en väl utbyggd kollektivtrafik gör kommunen intressant.

– Vi är glada att ha fått till stånd ett avtal med Haninge kommun där vi ges möjlighet att utveckla områdena med bostäder och annan service. Vi ser fram emot ett samarbete med till exempel Jordbro kulturhus och andra lokalt engagerade invånare för att tillsammans utveckla områdena. Vi är långsiktiga i våra investeringar och vill  bidra till att Jordbro- och Västerhaningeborna ska känna sig både trygga och stolta över sin stadsdel, säger Ilija Batljan, vd Samhällsbyggnadsbolaget.

Läs Fastighetstidningens tidigare reportage med Ilija Batljan här.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]