Publicerat 29 juni, 2020

SBB startar gemensamt bolag med Odalen Fastigheter inom äldreboenden och LSS-fastigheter

Fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget inleder ett samarbete med Odalen Fastigheter genom ett gemensamt bolag för att skala upp nybyggnation av samhällsfastigheter med fokus på främst äldreboenden. Det gemensamma bolaget bygger redan ett äldreboende i Ängelholm och förbereder för nybyggnation i Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det gemensamma bolaget kommer i första hand att bygga äldreboenden och LSS-fastigheter. Första LSS-fastigheten i Ängelholm är på 1 700 kvadratmeter med ett 15-årigt kommunkontrakt, och har redan levererats till SBB. Dessutom pågår en byggnation av ett äldreboende på 4 600 kvadratmeter där ett 15-årigt hyresavtal med en privat aktör är tecknat och där bygget väntas vara färdigställt sommaren 2021.

Det gemensamma bolaget ser möjligheten att i Ängelholm använda sin byggrätt på ytterligare 14 000 kvadratmeter bruttoarea att uppföra såväl förskola, skola samt trygghetsboende. Samtidigt har SBB och Odalen inlett arbetet att förbereda för nybyggnation på sin byggrätt i Göteborg som möjliggör 100 hyreslägenheter och 100 äldreboendeplatser.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]