Publicerat 18 maj, 2020

SBB säljer fem fastigheter för 835 miljoner kronor, Castellum köpare till en av fastigheterna

Fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, har sålt fem fastigheter med ett överenskommet fastighetsvärde på 835 miljoner kronor. Det rör sig om fem separata transaktioner med fem olika köpare av kontorsfastigheterna.

Fastighetsvärdet överstiger värderingen i första kvartalet med 6 procent, samt överstiger Hemfosas värdering från tredje kvartalet 2019 med 17 procent. Under vissa förutsättningar kan SBB erhålla ytterligare 15 miljoner kronor i uppskjuten köpeskilling.

"Vi upplever hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter. SBBs transaktionsteam för många dialoger kring enskilda fastigheter från Hemfosaportföljen, och vi känner oss trygga att fortsätta leverera försäljningar med ambitionen att uppnå en BBB+ rating inom den kommande 12-månadersperioden", säger Ilija Batljan, vd och grundare för SBB.

En av fastigheterna, som är i centrala Malmö, har förvärvats av Castellum och tillträde sker under andra kvartalet. Förvärvspriset är på 216 miljoner kronor inklusive omkostnader. En tilläggsköpeskilling utfaller vid eventuellt ytterligare förvärv innan sista september i år. Befintlig hyresgäst är statliga Domstolsverket som hyr 98 procent av den uthyrningsbara ytan.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]