[ Annons ]

Eric Johansson, managing director Newsec Property Asset Management Sverige och Ilija Batljan, vd och grundare av SBB i Norden. Foto: Newsec/SBB
Publicerat 30 augusti, 2021

SBB och Newsec förlänger partnerskap

Newsec och SBB inledde sitt samarbete 2018, när fastighetsbeståndet omfattades av ett värde om 25 miljarder kronor. Idag är beståndet värderat till nära 117 miljarder kronor, då förlängs avtalet.

SBB:s bestånd består av såväl samhällsfastigheter i Norden som bostäder i Sverige. Det förlängda avtalet med Newsec omfattar en femårsperiod i Sverige och tre år i Finland.

– Samarbetet med SBB omfattar ekonomisk förvaltning som ställer höga krav på att kunna hantera större volymer, hög transaktionstakt samt stötta utvecklingen av de förvaltningstjänster som SBB erbjuder sina hyresgäster, säger Eric Johansson, managing director Newsec Property Asset Management Sverige.

[ Annons ]

Newsec Property Asset Management är idag näst störst i Europa, mätt i kvadratmeter under förvaltning, och bygger en gemensam nordisk struktur med fokus på innovation. Framtidens fastighetsförvaltning präglas av en hög grad av teknik- och hållbarhetsfokus.

– Vår tillväxt och det stora antalet affärer gör det extra viktigt med partners som kan hantera en hög transaktionstakt och som är med och stöttar utvecklingen av vår förvaltningsaffär. Som den ledande ägaren av samhällsfastigheter i Norden är det också en stor fördel att arbeta med en aktör som finns i alla länder där vi är verksamma och har stor erfarenhet av segmentet, Ilija Batljan, vd och grundare av SBB i Norden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]