Fastigheten Järven 4 i Norrköping. Foto: SBB.
Publicerat 2 november, 2016

SBB köper i Norrköping

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) har förvärvat fastigheten Järven 4 i Norrköping som ska konverteras till bostäder. Med tillhörande byggrätter kommer projektet resultera i 250 nya lägenheter.

Fastigheten Järven 4 inrymmer idag industriverksamhet. På sikt kommer fastigheten att byggas om till bostäder. Med tillhörande byggrätter ska projektet sammanlagt resultera i 250 lägenheter.

[ Annons ]

Det befintliga huset omfattar 10 000 kvadratmeter byggrätt, samt tillkommande nyproduktion med 12 000 kvadratmeter.

Fastigheten är belägen i stadsdelen Marielund, ett populärt bostadsområde som ligger mellan Resecentrum och det stora friluftsområdet Himmelstalundsfältet. Närområdet erbjuder mycket goda kollektiva förbindelser och några minuters promenad från Resecentrum. Området runt fastigheten har ett rikt utbud av närservice i form av livsmedelsbutiker, restauranger, skolor och annan samhällsservice.

– Norrköping är en stad jag tror starkt på. Vi är särskilt glada att ha kunnat göra vårt första förvärv i staden. På sikt kommer vi att omvandla fastigheten till nya bostäder. Dessutom kommer vi att producera nya lägenheter, säger Ilija Batljan, VD, Samhällsbyggnadsbolaget.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]