Publicerat 27 juli, 2021

SBB köper 15 procent av Arlandastad – blir näst största ägare

Fastighetsbolaget SBB köper 15 procent av Arlandastad för cirka 564 miljoner kronor och betalar till hälften genom en emission av B-aktier med teckningskursen 45 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Säljare av aktieposten är Gelba Management och i och med affären blir SBB näst största ägare i Arlandastad som sitter på fastigheter värda cirka 6 miljarder kronor.

De båda parterna har även tecknat en överenskommelse som ger SBB möjlighet att till marknadsvärde, baserat på två oberoende värderingar, förvärva de samhällsfastigheter och hyresbostäder som kommer att avyttras av Arlandastad framöver. Dessutom startas ett joint venture för att utveckla större fastighetsprojekt i strategiska områden.

"Arlandastad Group och Per Taube som huvudägare har visat att de är en strategisk partner avseende utvecklingen kring Stockholm Arlanda och därmed större infrastrukturprojekt. SBB som Europas ledande ägare av social infrastruktur räknar med att bidra med ny infrastruktur samt fastighetsutvecklingskunnande för att ytterligare stärka såväl Stockholmsregionen samt andra strategiska platser", säger Ilija Batljan, vd för SBB.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]