Publicerat 21 januari, 2021

SBB inleder uppköpsbud på Entra

SBB inleder nu sitt reviderade uppköpserbjudande om att förvärva samtliga utestående aktier i norska fastighetsbolaget Entra. Budet är på 190 norska kronor per aktie, i linje med vad SBB kommunicerade den 23 december.

Det ursprungliga budet från SBB var 165 norska kronor per aktie men det budet drogs senare tillbaka.

Av det nya budet erläggs 123,50 norska kronor i kontanter och en summa om 66,50 kronor i nyemitterade stamaktier av serie B. Acceptperioden inleds idag och löper till och med den 26 februari klockan 16.30. Det kan bli förlängt men "kommer under inga omständigheter att förlängas senare än till kl. 16.30 den 1 april 2021", skriver SBB i sitt pressmeddelande.

"Vi är övertygande om att vårt erbjudande utgör det mest attraktiva förslaget för Entras aktieägare givet den starka premien tillsammans med 65 % utbetalning av vederlaget i kontanter och ett väldigt tillförlitligt aktievederlag vilket möjliggör för Entras aktieägare att fortsatt dra nytta av den framtida utvecklingen av en stark industriell sammanslagning. Sammanslagningen har en differentierad och tydlig industriell logik som kommer att gynna samtliga intressenter", säger SBB-vd:n Ilija Batljan i en kommentar.

SBB är inte ensamma om att lägga vilja lägga vantarna på Entra. I början av januari drog Castellum igång sitt konkurrerande uppköpsbud. Dessutom har Balder med Erik Selin i spetsen köpt in sig i Entra och flaggade häromdagen upp till strax över 20 procent av aktierna.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]