Publicerat 27 november, 2020

SBB inleder formellt sitt bud på norska Entra

Fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, inleder nu formellt sitt bud på norska Entra.

Budet är värt 165 norska kronor per aktie och baseras på 30 procent av nya aktier i SBB och 70 procent i kontanter. Värdet är 30 miljarder kronor. Budet löper till den 25 december.

SBB möter samtidigt motstånd i budet från svenska branschkollegan Castellum som lagt ett högre bud, men det är samtidigt ett bud som baseras på en högre andel aktier än kontanter än SBB:s bud.

SBB spår att en sammanslagning kommer att skapa synergier om 260 miljoner kronor. Det svenska bolaget beklagar att man inte nått ett samarbete med Entras styrelse.

"Samtidigt som SBB är besvikna över att inte ha kunnat skapa en konstruktiv dialog med Entras styrelse skulle SBB välkomna möjligheten att arbeta tillsammans med Entra för att genomföra transaktionen till samtliga aktieägares fördel, inklusive att erhålla tillgång till eventuell bekräftande due diligence som tillhandahålls andra parter", skriver bolaget.

SBB-chefen Ilija Batljan kommenterar budet.

”Vi är medvetna om att ett annat bud kan komma att materialiseras men vi är övertygade om att ett sådant alternativt bud, om och när det bekräftas, kommer att vara sämre i jämförelse med vårt, inte minst på grund av den inneboende transaktionsosäkerheten som det tycks inkludera samt aktiekursrisken", uppger han i en kommentar.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]