Publicerat 14 juni, 2021

SBB har sålt hela innehavet i Entra till Castellum (uppdatering 2)

(Lägger till tre sista styckena)

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har sålt hela sitt innehav på knappt 15 miljoner aktier i norska fastighetsbolaget Entra. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Under våren var det en huggsexa om Entra där både SBB och Castellum lade fram bud. Samtidigt köpte Erik Selin-ägda Balder på sig rejält med aktier och tog en position om strax över 25 procent.

I ett separat flaggningsmeddelande framgår det att Castellum har köpt aktieposten i Entra från SBB. Efter affären äger Castellum cirka 33,17 miljoner aktier i Entra, motsvarande 18,2 procent av kapital och röster.

SBB skriver i ett uppföljande pressmeddelande att aktierna avyttrades till kursen 210 norska kronor, vilket ger en affär på 3,14 miljarder norska kronor. Det gav en avkastning på cirka 10 procent under innehavstiden, motsvarande 20 procent på årsbasis.

Som en följd av avyttringen har SBB beslutat att avbryta den planerade sekundärnoteringen av stamaktier av serie B på Oslobörsen. Anledningen är att det i dagsläget inte finns förutsättningar att uppnå tillfredsställande likviditet.

"Med denna försäljning sätter vi punkt för SBB:s intresse för Entra och jag får konstatera att utfallet inte blev vad vi först hade tänkt oss. Det känns dock bra att vi kan få lite avkastning även på affärer som inte går vägen, och försäljningen ger oss ytterligare möjligheter att satsa på bostäder och äldreboenden", säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]