[ Annons ]

Ilija Batljan, vd Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: SBB.
Publicerat 10 februari, 2022

SBB certifierar 500 byggnader

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) certifierar 500 av sina befintliga byggnader med Miljöbyggnad iDrift. Därefter certifieras ytterligare 500 fastigheter.

De första 500 fastigheternas som certifieras är en rad skolor, bostäder och samhällsbyggnader runt om i landet. Beställningen är Sweden Green Building Councils hittills största för Miljöbyggnad iDrift och förhoppningen är att den ska bli ett positivt exempel för andra aktörer med stora fastighetsbestånd.

– SBB visar hur viktigt det är att vi satsar på befintliga byggnader för att säkra en hållbar samhällsbyggnad och att omställningen kan ske effektivt även i stora fastighetsbestånd, säger Lotta Werner Flyborg, vd SGBC.

[ Annons ]

Certifieringen Miljöbyggnad iDrift har utvecklats av SGBC och lanserades 2020. Den har sitt ursprung i det välkända certifieringssystemet Miljöbyggnad, men riktar sig endast mot byggnader som är i drift. 

– Den hållbaraste byggnaden är ofta den som redan finns. Vår omfattande certifiering enligt SGBCs Miljöbyggnad iDrift ger oss nu möjligheten att visa resultaten av våra hållbarhetsinvesteringar i SBBs befintliga bestånd, kommenterar Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]