[ Annons ]

Ilija Batljan, vd Samhällsbyggnadsbolaget.
Publicerat 9 juni, 2017

SBB bygger nytt bostadsområde i Falun

Samhällsbyggnadsbolaget planerar att utveckla ett helt nytt bostadsområde med upp till 1 000 bostäder, samhällsservice och ett parkområde i Falun.

I det tidigare industriområdet Bron i Falun vill Samhällsbyggnadsbolaget utveckla ett nytt bostadsområde. Kommunstyrelsens utvecklingsutskott gav i januari 2017 positivt planbesked för den nya stadelen Born. Detaljplanen väntas nu godkännas under det fjärde kvartalet 2018. Om den godkänns avser Samhällsbyggnadsbolaget bygga flerfamiljshus i olika storlekar med både hyres- och bostadsrätter. Dessutom planeras ett helt nytt parkområde intill vattnet.

[ Annons ]

Samhällsbyggnadsbolaget vill också att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende på mellan 4 500 och 5 500 kvadratmeter och har skrivit en avsiktsförklaring med Frösunda Omsorg som blivande hyresgäst.

– Utvecklingen i Falun ligger helt i linje med Samhällsbyggnadsbolagets affärsidé om att utveckla bostäder och samhällsfastigheter i tillväxtorter. När efterfrågan på äldreomsorg ökar kraftigt är det extra viktigt att säkerställa utbyggnaden av äldreomsorg parallellt med bostäderna, säger Krister Karlsson, vice vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Utbyggnaden kommer att ta hänsyn till att de byggnadsminnen som finns på platsen ska göras mer tillgängliga för allmänheten. Det finns även planer att inrymma en kreativ mötesplats i området.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]