Foto: Savills.
Publicerat 10 maj, 2019

Savills förvärvar handelsfastighet i Helsingborg

Savills Investment Management köper en handelsfastighet i centrala Helsingborg av Skandia Fastigheter. Parterna har enats om att inte uppge köpeskillingen.

Fastigheten är belägen på Kullagatan och inrymmer nio butiker, tre restauranger, ett gym samt mindre kontor. Hyresgästerna består av bland annat Åhléns, Kappahl och Stadium. Byggnaden är ca 7 800 kvadratmeter och är idag fullt uthyrd.

[ Annons ]

Fastigheten ligger mitt i centrala Helsingborg längs gågatan Kullagatan som är en av Sveriges äldsta gågator med ett brett utbud av butiker och restauranger.

– Retailmarknaden i Norden gynnas i grunden av stabil BNP-tillväxt, låg arbetslöshet samt stigande hushållskonsumtion vilket i sin tur gynnar detaljhandeln. Vi ser en trend där både lokala och internationella varumärken vill etablera sig i Norden. Den pågående förändringen som sker inom handeln idag skapar osäkerhet bland många investerare vilket leder till en gynnsammare prissättning på handelsfastigheter, säger Peter Broström, Nordenchef, Savills Investment Management.

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]