Savills förvärvar handelsfastighet i Helsingborg

Savills Investment Management köper en handelsfastighet i centrala Helsingborg av Skandia Fastigheter. Parterna har enats om att inte uppge köpeskillingen.

Annons:


Fastigheten är belägen på Kullagatan och inrymmer nio butiker, tre restauranger, ett gym samt mindre kontor. Hyresgästerna består av bland annat Åhléns, Kappahl och Stadium. Byggnaden är ca 7 800 kvadratmeter och är idag fullt uthyrd.

Fastigheten ligger mitt i centrala Helsingborg längs gågatan Kullagatan som är en av Sveriges äldsta gågator med ett brett utbud av butiker och restauranger.

– Retailmarknaden i Norden gynnas i grunden av stabil BNP-tillväxt, låg arbetslöshet samt stigande hushållskonsumtion vilket i sin tur gynnar detaljhandeln. Vi ser en trend där både lokala och internationella varumärken vill etablera sig i Norden. Den pågående förändringen som sker inom handeln idag skapar osäkerhet bland många investerare vilket leder till en gynnsammare prissättning på handelsfastigheter, säger Peter Broström, Nordenchef, Savills Investment Management.

 

 

 

 

 

 

Annons: