[ Annons ]

Skanskas byggnad Sthlm01, eller Gullmarsskrapan i folkmun, blir central i nya satsningen Stockholm Green Innovation District.
Publicerat 26 oktober, 2021

Satsning på innovation i södra Stockholm

Stockholm stad och Nacka kommun går samman för att skapa ett ”mega-distrikt” för hållbar stadsutveckling och klimatomställning – Stockholm Green Innovation District.

Uppe i Sjöstadens Skybar Sthlm 01 förklarade Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr i tisdags morse Stockholm Green Innovation District för invigt.

– Stockholm är Europas mest innovativa region. Vi vill genom Stockholm Green Innovation District stärka vår position genom att fokusera på innovationer för hållbarhet och klimatomställning. De fem stadsdelarna har redan mycket att visa upp och erbjuder ett innovativt klimat för andra som vill engagera sig där eller samarbeta med företag på plats. Jag hoppas att detta ska leda till att vi kan attrahera ännu fler företag och innovationer till vår stad, sa Anna König Jerlmyr.

[ Annons ]

Härifrån överblickas enkelt det stora området som omfattar fem stadsdelar och sträcker sig från Årsta i väster via Slakthusområdet , Sthlm New, Hammarby Sjöstad till Nobelberget/Sickla i öster med Tvärbanan som sammanbindande länk.

Stockholms stad och Nacka kommun vill utveckla hela området till ett globalt ledande exempel för hållbart stadsbyggande. Visionen kunna engagera medborgarna i stadsutveckling och klimatomställning och samtidigt skapa attraktiva arbetsplatser.

– Ur ett marknadsföringsperspektiv är det betydelsefullt att kunna ha ett så tydligt geografiskt område med tydliga innovations- och hållbarhetsmål samt en stark närvaro av flera ledande företag. Det gör mitt jobb väldigt enkelt när internationella investeringar ska lockas hit, sa Staffan Ingvarsson, vd Invest Stockholm som är stadens näringslivsbolag.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]