Bild: Atrium Ljungberg
Publicerat 4 maj, 2017

Satsning på hyreslägenheter i Gränbystaden

Den 11 maj släpper Atrium Ljungberg de första hyresrätterna i Gränbystaden till Uppsalas bostadskö.

Med sin närhet till centrala Uppsala är det tänkt att Gränbystaden ska bli en förlängning av staden, en andra stadskärna.

[ Annons ]

I Gränbystaden storsatsar Atrium Ljungberg på kontor och affärslokaler. En viktig del i satsningen är at också tillskapa bostäder. Den 11 maj släpper bolaget de första 57 hyresrätterna i Gränbystaden till den nya kommunala bostadskön. Inflyttning sker nu i höst

– Uppsala växer stadigt och det finns en stor efterfrågan på den typ av lägenheter vi nu släpper till bostadskön. Det känns extra bra att det är hyresrätter, man ska inte underskatta vikten av olika bostadsformer för ett levande område, säger Natalie Aranda, affärsutvecklare Atrium Ljungberg.

Uppsala är en av Sveriges snabbaste växande städer där befolkningen väntas dubbleras till år 2050.

– Det pratas ofta om bostadsbristen kopplat till studenter och terminsstart, men bostadsbristen i Uppsala är mycket större än så. Därför är vi mycket glada över Atrium Ljungbergs bostadssatsning i Gränbystaden och att de väljer att bygga hyresrätter. En mångfald i bostadsbyggandet är eftersträvansvärt, säger Erik Pelling (S), kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden i Uppsala

Ytterligare drygt 130 hyreslägenheter kommer att byggas under 2017 och 2018. På sikt beräknas även 250 bostadsrätter att byggas med planerad säljstart 2018.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]