Byggnaden i Frösundavik. Foto: Strategisk Arkitektur.
Publicerat 4 juni, 2019

SAS-huset i Frösundavik förnyas

Strategisk Arkitektur har fått uppdraget att förnya det gamla SAS-huset i Frösundavik. Det ikoniska designhuset byggdes på 1980-talet och ska omvandlas till en samtida och spännande kontorsfastighet med full service.

SAS-huset ägs av Mengus som har ambitionen utveckla huset från att ses som ett huvudkontor för SAS till ett hus som inrymmer en mångfald av spännande hyresgäster och publika verksamheter.

[ Annons ]

Strategisk Arkitekturs huvuduppgift i arbetet var från början att arbeta med insidan och den fina ljusgården, samt att utveckla de publika delarna av huset genom att skapa attraktiva miljöer för möten, café och restaurang, reception samt gym. Nu är Strategisk Arkitektur igång med ett 30-tal olika delprojekt för att lyfta fastigheten till en samtida och spännande kontorsfastighet med full service.

Strategisk Arkitektur har tagit fram detaljerade färgstrategier som förhåller sig till den färgskala som redan finns i byggnaden; olika nyanser av vitt, metaller och en blek pastellskala. Den solblekta Miami Vice-känslan från då huset byggdes utvecklas med kompletterande kraftigare kulörer och varma material för att skapa ytterligare dynamik. Interiören ska vara välkomnande, ljus, varm och ombonad, men med puls och energi, och ge lite av en hotellkänsla.

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]