Publicerat 20 maj, 2020

Samtrygg ökade antalet hyresmånader med 5 procent i april

Bostadsuthyraren Samtrygg fortsatte att öka antalet hyresmånader i april. Totalt ökade antalet hyresmånader mätt som årstakt med 5 procent under månaden. I månadstakt var det däremot en minskning med 10 procent.

"Vi har under perioden - som tidigare kommunicerats - haft ett avvaktande förhållningssätt till utökade investeringar inom områden såsom marknadsföring. Som jämförelse var april 2019 en period då vi spenderade avsevärt mycket mer inom området än vad vi gjort denna månad. Detta återspeglas även i att aktiviteten i plattformen minskar något denna månad jämfört med motsvarande period föregående år. Sammantaget är jag nöjd med att vi lyckas öka försäljningen utifrån rådande förutsättningar, och jag ser fram emot att lägga i nästa växel när tidpunkten är rätt", skriver vd Viktor Nilsson i en kommentar.

Antalet besök på hemsidan sjönk med 16 procent mätt som årstakt och ökade 2 procent i månadstakt. Nya bostadssökande ökade med 24 procent i årstakt och minskade 3 procent mätt som månadstakt.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]