[ Annons ]

Fastighetsägarna GFR, kommunen och Husqvarna FF samarbetar i ett projekt för att öka sammanhållningen mellan människor och statusen i bostadsområdet Huskvarna Söder i Jönköpings kommun.
Publicerat 27 maj, 2014

Samarbetsprojekt ska utveckla Huskvarna söder

Fastighetsägarna GFR, kommunen och Husqvarna FF samarbetar i ett projekt för att öka sammanhållningen mellan människor och statusen i bostadsområdet Huskvarna Söder i Jönköpings kommun.

Det finns sedan tidigare en områdesgrupp och ett nätverk mellan flera olika aktörer som aktivt arbetar för att främja en positiv utveckling i området Huskvarna Söder, ett av kommunen prioriterade områden.

[ Annons ]

Husqvarna FF kommer att äga projektet och två projektanställda ska anställas för att arbeta halvtid som samordnare.
– De projektanställda kommer att finnas på plats i området och ta emot synpunkter, förslag och idéer från boende för att på så vis utveckla området. Samordnarna kommer också att samverka med skola, familjecentral, finnas med i föreningens verksamhet och anordna aktiviteter under lov, säger Ingvar Ederborn, från Husqvarna FF.

De privata fastighetsägare som äger fastigheterna delfinansierar verksamheten.
– Vi och våra medlemmar jobbar med stadsutvecklingsprojekt på många platser runt om i landet. Det är roligt att vi nu också startar ett arbete i Huskvarna. För våra medlemmar som äger fastigheterna är det viktigt att de boende trivs och stannar kvar som hyresgäster, säger Mattias Peterson på Fastighetsägarna GFR.

Projektgruppen hoppas att satsningen ska främja möten mellan barn, ungdomar och vuxna från olika delar av Huskvarna söder och öka känslan av sammanhållning för boende och verksamma i området.
– Vår förhoppning är att arbetet på Huskvarna söder ska lyfta bostadsområdet och göra det attraktivare att bo och leva i. Jag är oerhört förväntansfull och ivrig över att äntligen få komma igång, säger Anna Mårtensson (FP), kommunalråd i Jönköpings kommun.

Projektet finansieras gemensamt av privata fastighetsägare, branschorganisationen Fastighetsägarna och Jönköpings kommun. Jönköpings kommun bidrar med 275 000 kronor från kommunens anslag för integration och delaktighet. Branschorganisationen Fastighetsägarna, Fastighets AB Balder, HSB Gambrinus och Svenska Bostadsfonden bidrar med 275 000 kronor.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]