[ Annons ]

I ett samarbetsprojekt med Erikshjälpen Second Hand, Sysav och Pingstkyrkan i Lund ska Akademiska Hus öka återanvändningen av möbler.
Publicerat 18 juni, 2014

Samarbetsprojekt för ökad återanvändning av möbler

I ett samarbetsprojekt med Erikshjälpen Second Hand, Sysav och Pingstkyrkan i Lund ska Akademiska Hus öka återanvändningen av möbler.

Bara en bråkdel återanvänds av de möbler som svenskar konsumerar. Och då konsumerar vi näst mest möbler per person i världen. Nu samarbetar Akademiska Hus med Erikshjälpen Second Hand, Sysav och Pingstkyrkan i Lund för att ändra på detta i Lund.

[ Annons ]

Sysav ställer upp en insamlingscontainer vid Gastelyckans återvinningscentral och Erikshjälpen och Pingstkyrkan kommer sköta försäljningen. I Akademiska Hus 1500 kvadratmeter stora lokal öppnar Erikshjälpen Second Hand sin andra butik i Lund, nära  Helsingkronas nya studentbostadshus och området Lunds Tekniska Högskola.
– Vi vill bidra till att skapa attraktiva campusområden där boende- och undervisningsmiljöer stärker universitetets attraktivitet. Här i Lund kommer vi att skapa en mängd nya studentbostäder inom några år och genom det här samarbetet kan vi erbjuda studenterna att göra ett hållbart val när de möblerar sina bostäder, säger regiondirektör Tomas Ringdahl, som välkomnar samarbetet.

Initiativet kommer från miljövetaren Ellen Lindblad som i samband med sitt examensarbete konstaterade att närmare 9 000 återbrukbara soffor, resårmadrasser, stolar och bokhyllor kasseras på Gastelyckans återvinningscentral varje år.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]