Illustration: White
Publicerat 3 april, 2017

Samarbete kring torget i Uppsala

Snart drar arbetet med Forumtorget igång. Uppfräschningen sker i samarbete mellan Uppsala kommun, Uppsala citysamverkan och fastighetsägarna runt torget.

I mitten av april börjar rivningen och sedan ska marken grävas ut och jämnas ut, en ny lång soffa ska grundläggas och markvärmen renoveras. En viktig del i renoveringen är att entréerna runt Forumtorget tillgänglighetsanpassas. Större delen av torget kommer att vara avspärrat under byggtiden.

[ Annons ]

– Det är ett stort anläggningsarbete, men vi ska göra allt vi kan för att minimera olägenheterna. När det nya torget är färdigt blir det en ännu mer attraktiv mötesplats än idag, säger Michael Eriksson. Michael Eriksson, avdelningschef gata, park och natur i Uppsala kommun.

Det hela är en del i kommunens arbete att utveckla innerstaden för att göra den ännu mer attraktiv för de som bor i och besöker Uppsala. Då kan den nya soffan komma väl till pass. Den blir 57 meter lång och får en inbyggd belysning och kommer hållas varm under den kalla årstiden.

 

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]