Fredrik Lidjan, vd Magnolia Bostad. Foto: Magnolia Bostad.
Publicerat 20 december, 2017

Magnolia säljer två hotellprojekt till Alecta

Magnolia Bostad säljer två hotellprojekt i Halmstad och Lund till tjänstepensionsbolaget Alecta. Försäljningarna omfattar totalt cirka 500 rum och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 700 miljoner kronor.

Totalentreprenader för projekten har tecknats med Serneke. Försäljningen i Halmstad avser fastigheten Halmstad Kilot 2 som omfattar cirka 240 rum. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 355 miljoner kronor. Hotelloperatör är Ligula Hospitality Group under varumärket ProfilHotels.

[ Annons ]

Hotellet kommer att bli ett landmärke i direkt anslutning till det nya resecentret i centrala Halmstad och innebär att en ny mindre torgyta skapas i anslutning till hotellet.

Projektet är ritat av Krook & Tjäder och kommer att bestå av en hotellbyggnad med restaurang och bar samt högdel med lounge och takterass.

Byggstart är planerad till andra kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram till dess att hotellet är färdigställt år 2020.

Försäljningen i Lund avser fastigheten Lund Morgonen 1 och projektet omfattar cirka 260 rum. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 345 miljoner kronor. Hotelloperatör är Ligula Hospitality Group under varumärket Motel L.

Fastigheten är belägen i Lunds nordöstra delar i den nya stadsdelen Brunnshög med direkt närhet till forskningsanläggningen ESS med världens starkaste elektronmikroskop MAX IV. E22 samt Lunds kommande spårvägsdragning finns intill fastigheten. Stadsdelen kommer innefatta ett varierat utbud av bostäder, kontor och service.

Projektet är ritat av White Arkitekter tillsammans med Krook & Tjäder och kommer att bestå av en hotellbyggnad med generösa loungeytor, högdel samt skybar.

Byggstart är planerad till andra kvartalet 2018.

– Vi är mycket glada över att kunna genomföra dessa hotellaffärer, det är ytterligare ett viktigt steg för oss mot att bli en komplett samhällsutvecklare. Vi ser ett antal möjliga hotellaffärer framför oss och hoppas därmed att etablera oss som en betydelsefull utvecklare även inom hotellfastigheter , säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]