[ Annons ]

Publicerat 26 maj, 2016

Säljer kontorsfastighet i Malmö för 1 miljard

Skanska har tecknat ett avtal med Ikano om överlåtelse av kontorsfastigheten Klipporna i Malmö för 1 miljard kronor. Köparen tillträder fastigheten den 30 juni 2016.

Fastigheten ligger vid Hyllie station i Malmö och består av tre etapper kontor med parkering i källaren och omfattar cirka 19 000 kvadratmeter kontorsyta. Hyresgäster är Ikano, Ikea, Skanska, Siemens och AAK.

[ Annons ]

– Det har varit ett mycket stort intresse för Klipporna, med sin hållbara profil och i det attraktiva, kommunikationssmarta Hyllie. Vi är särskilt glada över vårt fina samarbete med Ikano, säger Camilla Wieslander, vd Skanska Öresund.

– Ikano har varit hyresgäst i Klipporna i ett år. Fastighetens utmärkta läge, med närhet till kommunikationer och service, samt den tydliga hållbarhetsprofilen gör Klipporna till en mycket bra utgångspunkt för vår verksamhet, säger Daniel Skoghäll, affärsområdeschef Fastigheter, Ikano.

Klipporna är designat av Henning Larsen Architects och har en klassisk skandinavisk design, med tre huskroppar likt tre klippor sprungna ur kalkberget.

Fastigheten är försedd med Skanskas prisbelönta och patenterade kylsystem ”Deep Green Cooling”. Klippornas starka miljöprofil återspeglas i hela fastigheten, som är pre-certifierad för LEED Platinum.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]