Lokalerna som mer eller mindre skänks bort i utbyte mot bortforsling har använts för undervisning av Yrkesakademin. Foto: Yrkesakademin
Publicerat 7 april, 2017

Säljer 700 kvm lokaler för 10 kronor

Förskola, kontor, eller kanske en lite speciell sommarstuga? Endast fantasin sätter gränser för den som blir först till kvarn när Yrkesakademin säljer sina tidigare utbildningslokaler för 10 kronor – i utbyte mot bortforsling.

Under omständigheterna blir det billigare för Yrkesakademin att skänka bort sina utbildningslokaler i Österåker än att behålla dem.

[ Annons ]

– En av modulerna behöver nämligen rustas upp, och det kan vi inte göra samtidigt som vi har undervisning i lokalerna. Vi hyr moduler nu istället för att inte tappa fart i våra pågående utbildningar och skänker helt enkelt bort dessa, säger Stig Bertilsson, Sverigeansvarig på Yrkesakademin.

Företaget anordnar yrkesutbildningar, många inom bygg- och fastighetsbranschen. Alla de utbildningarna sker i just modullokaler, av den enkla anledningen att utbildningen måste kunna ske i anslutning till verksamma maskinanläggningar som används under kurserna.

För den som kan ordna med demontering och frakt är det nu alltså fritt fram att komma och hämta modulerna i Österåker utanför Stockholm. Än så länge har ingen av de potentiella spekulanter som hittills hört av sig fullföljt affären.

– Det finns fullständig ventilationsanläggning och värmeluftväxlare. Det här är egentligen en helt fantastisk lokal för den som skulle vilja använda den till vilket bruk som helst, säger Stig Bertilsson.

Vad kommer ni att göra av lokalerna om ni inte hittar en köpare?

– Då blir vi tvungna att riva dem, och det vore ju väldigt tråkigt.

Fakta: modullokaler

Modullokalerna omfattar cirka 700 kvadratmeter yta fördelade över 22 moduler.

I modulerna finns ett antal lektionssalar, ett kontor, två stycken omklädningsrum, ett kök och flera toaletter.

Annonsen på Blocket kan du se här.

 

Läs mer om arbetskraftsbehovet i fastighetsbranschen:

”Vi slåss tyvärr om samma människor”

Få söker till fastighetsutbildningen

Och du har väl inte missat: 

Fastighetstidningen söker praktikant

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]