Publicerat 4 februari, 2022

Säljarna har fortsatt övertag på bostadsmarknaden – Mäklarpanelen

Det råder fortsatt fördel för säljarna på den svenska bostadsmarknaden, enligt senaste Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån.

På frågan om ”för vilka bostadsmarknaden är mest fördelaktig just nu?”, där 0 motsvarar störst fördel för köpare och 10 för säljare, blev utfallet 6,76 i januari. Det är en ökning från decembers 6,44. Säljarnas fördel ökar på riksnivå och i alla segment, förutom i Stor-Göteborg.

”Bostadsmarknaden präglas just nu av ett lågt utbud på många orter vilket är den främsta anledningen att säljarnas övertag ökar igen. I stort kan man säga att marknaden står och väger. Mäklarna upplever efterfrågan som stabil men det finns samtidigt en ökad osäkerhet hos konsumenterna. Börsoro och snack om ökad inflation och räntehöjningar kan bidra till att vi inte har riktigt samma högtryck som under våren 2021”, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

På samma fråga om för vilka nyproduktionen är mest fördelaktig just nu blev snittet 5,85. Det motsvarar den största fördelen för säljare sedan april 2019 när frågan för första gången ställdes.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]