[ Annons ]

Ständiga regeländringar håller Veronica Eade vaken om nätterna. Foto: EMTF
Publicerat 4 november, 2015

Saknade sakfrågorna

PÅ NYTT JOBB Veronica Eade är sedan augusti ny i sin roll som näringspolitisk expert inom energi och miljö hos Fastighetsägarna Mittnord i Uppsala.

Var jobbade du tidigare?

[ Annons ]

– Jag har hållit mig inom fastighets- och byggbranschen de senaste 15 åren. Nu närmast var jag generalsekreterare för Energi- och miljötekniska föreningen. Det är en ideell förening som samlar människor med intresse för energieffektivisering i byggnader och inomhusmiljö.

Varför tackade du ja till ditt nya jobb?
– Jag ville jobba mer hands on med mina sakfrågor och Fastighetsägarna sökte någon med min kompetens, så vi hade verkligen tur båda två.

Fakta/Veronica Eade

Bor: Upplands Väsby.

Familj: En sambo och en utflyttad dotter.

Ålder: Jag fyllde 50 i somras. Men jag är 26 mentalt, jag fastnade liksom där.

Vad går jobbet ut på?
– Jag får utforma min tjänst ganska fritt. Energi- och miljöområdet är ju fasansfullt stort, så jag försöker hitta en avgränsning utifrån vad Fastighetsägarnas medlemmar behöver och vill ha. Jag vill vara tillgänglig för rådgivning och tips och samtidigt ha möjligheten att inspirera genom att visa upp allt det bra arbete som fastighetsägare redan gör idag.

Vilken fråga inom ditt område håller dig vaken om nätterna just nu?
– Det är väldigt mycket som pågår. Det som är mycket i fokus idag är alla de regelverk som ändras hela tiden för fastighetsägare.

Vilken bok bör man läsa om man själv vill få en överblick över energi- och miljöfrågor?
– Eftersom jag är otroligt nördig så har jag bara läst facklitteratur de senaste 15 åren och det är det ju kanske ingen annan som vill. Men det finns en gammal bok som heter Byggnaden som system, som uppdaterats i ett antal upplagor. Den är skriven utifrån en ingenjörsapproach men beskriver väldigt lättillgängligt hur byggnadens alla delar fungerar tillsammans från klimatskal till glada hyresgäster i god inomhusmiljö. Den innehåller den helhetssyn som man behöver ha när man har hus och människor som använder dem.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]