[ Annons ]

Publicerat 11 december, 2015

Sagt i debatten: vecka 50

Alliansen vill se reformer som ska ge minskad tid från idé till byggstart, Sveriges Byggindustrier vill subventionera ungas bosparande och Hyresgästföreningen är starkt kritiska till ett amorteringskrav. Här följer ett urval av de debatter som förts under den gångna veckan.

”Steget från idé till färdig bostad måste kortas ned”

[ Annons ]

Sverige behöver inte bara fler tillfälliga boenden, utan ett väsentligt högre byggande, skriver Alliansens bostadspolitiska talespersoner.
Läs debattartikeln i Aftonbladet här.  

”En gradvis utfasning av ränteavdraget är en bättre väg att gå”
Hyresgästföreningens chefsekonom Mariell Juhlin är starkt kritisk mot Finansinspektionens förslag om att införa ett amorteringskrav och ser istället att en avtrappning av ränteavdraget vore en bättre åtgärd.
Läs debattinlägget på Di.se.

”Inför särskilda skatteregler för ungas bosparande”
Sveriges Byggindustrier har tillsammans med Bofrämjandet tagit fram ett förslag på ett helt nytt bosparande som ska göra det möjligt för fler unga att få råd med sitt första boende.
Läs mer i Gefle Dagblad.

”Ska blandstaden överleva måste vi planera för den nu”
Var ska alla bo? Frågan borde väcka en annan fråga också: var ska alla arbeta? Fler bostäder ställer krav på fler kommersiella lokaler och kontor, ändå lyser det sambandet med sin frånvaro i debatten. Vi måste planera rätt inför framtida generationer, skriver Carola Lavén på NCC.
Läs mer i Dagens Samhälle.  

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Opinion ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]