[ Annons ]

Leif Jakobsson lämnar ordförandeposten i Sabo och tillträder som stadssekreterare på finansdepartementet. Foto: Socialdemokraterna.
Publicerat 9 juni, 2016

Sabo:s ordförande till finansdepartementet

Leif Jakobsson (S) har utsetts till statssekreterare på finansdepartementet. Det meddelar bransch- och intresseorganisationen i ett pressmeddelande. En ny ordförande för Sabo kommer att utses inom kort.

Leif Jakobsson (S) lämnar posten som styrelseordförande för Sabo. Han har utsetts till stadssekreterare på finansdepartementet där han kommer vara ansvarig för skattefrågor hos finansminister Magdalena Andersson. Jakobsson tillträder den 15 juni. Han har varit ordförande för Sabo, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, sedan 2007.

[ Annons ]

– Det har varit fantastiskt att som ordförande för Sabo se hur organisationen vuxit och stabiliserats. Framför allt är jag stolt över att vi pressat byggpriserna och gjort det möjligt att bygga fler hyresrätter och att vi flyttat fram allmännyttans position i samhället, säger Leif Jakobsson i en kommentar.

Leif Jakobsson är för närvarande vice ordförande i skatteutskottet och har varit riksdagsledamot sedan 1998. Han har även varit vice gruppledare i socialdemokratiska riksdagsgruppen. Han efterträder Charlotte Svensson som blir statssekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]