Bild: Sabo
Publicerat 30 maj, 2018

Sabos förslag för billigare bostäder

Sabos Byggherreråd har tagit fram rapporten Allmännyttans byggagenda för ökad och uthållig nyproduktion – med exempel på reformer som ska lösa bostadsbristen på både kort och lång sikt.

Rapporten presenteras på Fastighetsdagarna i Skövde i dag, den 30 maj och innehåller flera reformförslag. Bland annat anser man att byggandet måste gå snabbare, med färre detaljer i detaljplanerna, att byggandet måste bli billigare, med en likställning av upplåtelseformerna ekonomiskt, att konkurrensen måste öka och underlätta för utländska byggherrar att verka i Sverige, samt att verka för en gemensam europeisk marknad för ökad utländsk konkurrens.

[ Annons ]

– I vår reformagenda har vi noga valt ut förslag kring lag- och regeländringar som vi idag upplever hindrar byggnationen i Sverige att nå den nivå den behöver vara på. Vi har fokuserat på förändringar som inte bara leder till ökat byggande, utan även leder mot en bättre bostadsmarknad när vi väl minskat bostadsunderskottet, säger Fredrik Törnqvist, ordförande för SABOs Byggherreråd och vd för AB Stångåstaden i Linköping.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]