Foto: Sabo
Publicerat 30 januari, 2019

Sabo rekryterar chefsjurist

Lars Matton blir ny chefsjurist på Sabo. Han kommer närmast från rollen som jurist på enheten för ekonomi och juridik på samma organisation.

Lars Matton har redan arbetat på Sabo i nio år, med bland annat hyresjuridik, bolagsrätt och kommunalrätt. Han är juristutbildad vid Lunds universitet och driver även processer och tvister i domstol och i hyresnämnden.

[ Annons ]

Lars Matton har även varit praktiserande advokat med fastighetsrättsliga frågor, samt medverkat som expert i flera statliga utredningar.

– Lars Matton är mycket erfaren inom fastighets- och hyresjuridik. Hans både breda och djupa kunskaper på området är en stor tillgång för Sabo. Jag är därför mycket glad att han tackat ja till att bli chefsjurist, säger Anders Nordstrand, vd på Sabo

Lars Matton själv menar att Sabos roll är att driva på för att skapa goda arbetsförutsättningar för de allmännyttiga bostadsföretagen.

– Jag ser fram emot att som chefsjurist få vara med och driva juridiken i en riktning som stärker allmännyttan och hyresrätten i Sverige. Det är också viktigt att följa och påverka vad som händer inom det hyresrättsliga området efter att den nya regeringen tillträtt, säger han.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]