Sabos kombohus kvarter
Publicerat 16 januari, 2018

Sabo lanserar Cityhuset

Cityhuset är det senaste tillägget i Sabos koncept Kombohus. Nu handlar det om husmodeller anpassade för stadsmiljö för en hållbar urbanisering.

Sabo lanserade sitt Kombohus – ett prispressat typhus för kompletteringsbebyggelse – under 2011. Det är en serie nyckelfärdiga hus till ett fast pris som ska ligga cirka tjugofem procent under marknadspris. Nu presenterar organisationen ännu en variant av huset som ska bidra till hållbar stadsutveckling.

[ Annons ]

– Vi adderar nu Cityhusen och Kvarter till Kombohuskonceptet där vi sedan tidigare bland annat erbjuder Kombohus Trygg. Därmed kan vi möta två mycket tydliga samhällsutmaningar – urbanisering samt en åldrande befolkning, säger Jonas Högset som är chef för Sabo:s Fastighet & Boende.

Cityhusen kan användas till att skapa förtätning i stadsmiljö som hela kvarter i lägen nära befintlig kollektivtrafik då de fullt ut uppfyller dagens bullerkrav. Kombohus Trygg är anpassat för äldre personer som fortfarande vill bo kvar hemma men ändå ha en trygg och anpassad bostad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]