Bild: Miljöpartiet
Publicerat 5 september, 2018

Så vill MP förändra Skeppsbron

Uteserveringar, popup-parker, fiskmarknad och breda cykelbanor. Så ska Skeppsbron i Stockholm se ut, om Miljöpartiet får som de vill.

Medan ombyggnationen av Slussen pågår är Skeppsbron avstängd för biltrafik. Så bör det förbli, menar Miljöpartiet. I stället föreslår partiet att man satsar på cykeltrafik och bättre framkomlighet för bussar, samtidigt som man utnyttjar de vattennära ytorna till fiskmarknader och grönområden.

[ Annons ]

– Om Skeppsbron behålls som bilfri kan ytorna för gående breddas avsevärt och cykelbanor byggas för höga flöden samtidigt som bussen får en bra framkomlighet. Vi vill också öppna siktlinjerna från Gamla stan genom att dela upp tullhusen och låta vissa gränder fortsätta över Skeppsbron ned till vattnet, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad och fortsätter:

– Miljöpartiets förslag ger stora utrymmen för uteserveringar på kajen och utefter fasaderna, men även en fiskmarknad, sittplatser med utblickar mot Saltsjön och bibehållen sjöfart, till exempel Djurgårdsfärjorna och rundtursbåtar för turismen.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]