[ Annons ]
Publicerat 9 november, 2021

Så väcker du liv i ditt kopparfastighetsnät

Se hur du kan öka kapaciteten upp till 2,5Gbit/s.

Nu kan du behålla ditt kopparfastighetsnät och samtidigt maximera kapaciteten och tillgängligheten. Med Waystreams nya produkter kan du som fastighetsägare uppgradera ditt befintliga kopparfastighetsnät upp till 2,5Gbit/s utan att behöva byta ut kablaget.

Efterfrågan på bredband ökar kontinuerligt! Vi e-handlar, har videomöten, studerar, kollar på film, tar läkarbesök och mycket mer från våra hem och allt måste ske med hög tillgänglighet och kvalitet. Tyvärr kan i dagsläget inte alla fastigheter och fastighetsnät möta dessa krav på grund av gammal teknik. Samtidigt blir slutanvändarna allt mer otåliga. Vi vill inte behöva vänta på en långsam uppkoppling!

Sverige var tidigt ute med fiberutbyggnaden runt millenniumskiftet. Av kostnadsskäl var det vanligt att man drog ethernet-kopparkablage i fastighetsnäten samtidigt som man la fiber i marken. Dessa fastighetsnät har idag sina kapacitet- och tillgänglighetsbegränsningar.

Vilka alternativ finns?

Så vad finns det för alternativ för fastigheter med äldre utrustning och utgående leverantörsavtal?

En lösning är att riva ut kopparfastighetsnäten och ersätta dem med fiber. Det är en framtidssäker men samtidigt dyr och tidskrävande lösning som påverkar slutkunderna.

Ett annat alternativ är att enbart byta switchen i källaren! Med Waystreams produkter är det nu möjligt att erbjuda hastigheter upp till 2.5G/bits-hastighet till varje lägenhet/företag med befintlig infrastruktur. Med ett utbyte av switch-hårdvaran kan man möta kundernas och marknadens krav de närmsta 5–10 åren.

Fakta:

Waystreams nya 7300-serie har 24 eller 48 portar som stödjer den nya standarden. Det innebär att portarna kan fungera I hastigheterna 10/100/1000/2500 Mbit/s över vanligt Ethernet Cat.5e eller bättre kablage. Upplänkarna på de nya MS7300-switchar stödjer 10 och 25Gbit/s. Standarden är kompatibel med befintliga datorer, routrar och switchar.

Nyfiken? Kontakta oss på sales@waystream.com eller ring 08-562 694 50 så berättar vi mer.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]