Vardagsrummet i "Hemnethemmet", en 120 kvadratmeter stor bostad som Hemnet tagit fram tillsammans med arkitektkontoret Tham & Videgård. Utformningen har gjorts utifrån en analys av vilka preferenser Hemnets besökare anger när de söker efter bostäder. Illustration: Hemnet
Publicerat 12 januari, 2017

Så stor blev prislappen för Hemnet

Efter en skumpig resa ser försäljningen av bostadssajten Hemnet ut att snart vara i hamn. I och med miljardaffären säljer två tidigare ägare hela sina innehav i företaget.

Det är investeringsbolaget General Atlantic som tillsammans med ett konsortium tecknat avtal om att köpa bostadsförsäljningssajten Hemnet.

[ Annons ]

– Hemnet är en otrolig framgångssaga och köpet ligger i linje med vår långsiktiga investeringsfilosofi, säger Chris Caulkin, investeringsansvarig på General Atlantic.

Affären kommunicerades i mitten av december. Nu har köpesumman offentliggjorts, och det handlar om en prislapp på cirka två miljarder kronor, enligt advokatfirman Foyen som biträtt den tidigare ägaren Svensk Fastighetsförmedling.

De befintliga ägarna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet behåller minoritetsposter i Hemnet medan de tidigare ägarna Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling i samband med affären säljer hela sina innehav i företaget.

Försäljningen av Hemnet var på väg att genomföras sommaren 2016, men det norska  mediebolaget Schibsteds tänkta uppköp drogs tillbaka efter Konkurrensverkets rekommendation att stoppa affären.

Fakta: Hemnet

Med 2 miljoner unika besökare varje vecka är Hemnet Sveriges största bostadssajt. Under 2015 publicerades drygt 220 000 bostadsannonser på sajten och 2 miljoner sökningar görs varje dag på sajten. Hemnet grundades 1998 och har utvecklats i samarbete med fastighetsmäklarbranschen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]